Skip to content

Marion – Humans of Camp COOL

logo_hocc_klein

Marion was een van de ouders op ons tweede ouderweekend. Zij vertelt in haar boek “En dan staat onze wereld stil..” over het moment dat haar zoon plotseling ziek werd.

010 - Marion“Mijn kerngezonde, actieve zoon was 16 jaar toen hij zijn been brak tijdens het voetballen. Hij moest geopereerd worden en tijdens de controles vooraf kwam naar voren dat hij een hele hoge bloeddruk had. Zijn nieren bleken maar voor 40% te werken! Drie maanden daarna was zijn nierfunctie nog maar 15%, hij moest dialyseren en snel op zoek naar een donornier. Hij was zó ziek! Hij slikte wel 70 pillen per dag voordat hij een nier van mijn schoonmoeder kreeg. De transplantatie is tussendoor nog uitgesteld geweest, omdat hij allergisch bleek voor de anti-afstootmedicatie. Het waren heftige maanden, onze wereld stond echt stil.

Tijdens deze periode schreef ik af en aan stukjes over de achtbaan waar wij inzaten. Vaak kreeg ik de reactie: “Je moet een boek schrijven joh!” en dat heb ik uiteindelijk ook gedaan. Ik vind het zelf heel indrukwekkend en waardevol om ervaringen van andere ouders te horen, ik hoop dat zij zich in ons verhaal kunnen herkennen. Maar ik wil ook aan andere mensen laten weten dat je je nier dus zomaar kwijt kan raken. ”

Het boek “En dan staat onze wereld stil…” is te bestellen via Marion’s website: www.marionhamerling.nl.

Back To Top