Skip to content
Buddies Camp COOL

Ouderweekend

“Ga maar, je kunt het!”

“Waarom vertellen jullie onze ouders niet dat ze ons los moeten laten…”. Dit verzuchtte een van onze buddies twee jaar geleden. Waarschijnlijk een wens die voor haar persoonlijk geldt. Toch willen we dit ook serieus nemen! Tenslotte zijn het de ouders die het aan hun kind zeggen: “Ga maar, je kunt het!”.

  • “Heb je je medicijnen ingenomen?”
  • “Ga je op tijd naar bed?”
  • “Hoe komt het dat je zo moe bent?”

Allemaal vragen die we op onze jongeren afvuren omdat we bezorgd zijn voor hun welzijn. Heeft u weleens bedacht dat jongeren hun verantwoordelijkheid niet nemen omdat wij als ouders ze ze niet durven geven?


Ouders spelen de belangrijkste rol in het leven van hun kinderen als het gaat om emotionele beleving en houding ten aanzien van hun chronisch ziek zijn. Dat is altijd zo geweest, maar de opgaaf blijkt steeds groter. We moeten ook onze eigen teleurstelling, het feit dat ons leven zo onbeïnvloedbaar op z’n kop staat, onder ogen zien. Bovendien hoort er ook bij dat we langdurige relaties aan moeten gaan binnen het ziekenhuis, waar we helemaal niet op zaten te wachten.


Genoeg om eens bij stil te staan, te relativeren en vooral het eens anders te belichten. Een weekend om in een ontspannen sfeer en met de COOL-elementen, Communicatie Ontmoeting Ontplooiing en Lol, met elkaar van gedachten te wisselen. Net als in de ‘echte’ Camp COOL-week draait ook het ouderweekend in eerste instantie om de activiteit in de vorm van een workshop. De onderwerpen die ter sprake komen worden, net als in de Camp COOL-week, bepaald door de deelnemers. Het ouderweekend wordt begeleid door twee ervaren coaches.

Inmiddels hebben we drie ouderweekenden achter de rug. Deze weekenden worden door de ouders hoog gewaardeerd. Met veel warmte en plezier kijken zij erop terug. Het was bemoedigend en relativerend, serieus en luchtig, uitdagend en leerzaam. Voor meer informatie over het eerstvolgende COOLe ouderweekend en inschrijving kunt U contact opnemen met Jane.

Back To Top