Skip to content

Congrestival     Programma     Foto’s

 

Programma

Maak kennis met alle facetten van COOL

 

We hebben kosten nog moeite gespaard om een gevarieerd programma van sprekers, workshops en andere activiteiten samen te stellen. Met het Congrestival proberen we het gevoel van Camp COOL in één dag over te brengen.

Lezingen
Er is geen ander dan neuropsycholoog Erik Scherder die weet hoe nauw de gezondheid is verbonden met muziek en creativiteit. Hij liet in onderzoeken de positieve effecten zien bij ouderen met dementie en mensen met een geestelijke handicap. Door zijn eigen bevlogen manier van spreken houdt hij iedereen bij de les. Ook Mirjam de Graaff, zus van Bart de Graaff deelt haar verhaal. Ze vertelt hoe mensen, zoals haar broer, met bevlogenheid en passie tot grote dingen in staat zijn. Bart is oprichter en boegbeeld van de jongerenomroep BNN.

Congrestival Camp COOL

Een kijkje in de keuken
Camp COOL is een doe-week, en dat is op het Congrestival niet anders. Na de lezingen van Professor Erik Scherder en Mirjam de Graaff kun je aanschuiven bij rond-de-tafel gesprekken en zijn er activiteiten van workshopleiders die ook op Camp COOL langskwamen.

  • Sherwin Kirindongo is percussionist en speelt onder andere de muziek bij musical the Lion King. Een aantal jaar gaf hij percussieworkshops en was een groot favoriet onder deelnemers. Op het Congrestival laat hij zien waarom.
  • Damar Lamers is oprichter van stichting Tjillskills, dat zich richt op persoonlijke groei en talentontwikkeling door middel van dans- en theaterworkshops. Tijdens het Congrestival geeft zij een dansworkshop.
  • Thomas Platzer gaf de afgelopen edities van Camp COOL de workshop improvisatie, met vaak hilarisch resultaat. Op het Congrestival vertelt hij over het verband tussen creativiteit en zelfvertrouwen.
  • `De Regiseusses` Marianne Narold en Tineke Feijen ofwel de beramers van ontmoetingen, zijn de afgelopen jaren de bedenkers van het Camp COOL programma. Met één been in het theater en het andere in de zorg passen ze uitstekend bij Camp COOL. Op het Congrestival geven ze een workshop eigen regie.

Project MOOI
Bezoekers werken tijdens het Congrestival ook aan een groeiend kunstwerk. Je krijgt van Camp COOLjongeren de vraag “wat vind je mooi aan of van jezelf?” en met het antwoord zal op een creatieve manier een kunstwerk worden opgezet gedurende de dag. Dit hele proces wordt begeleid door beeldend kunstenaars Cora Vries en Denise Kamp.

Rond-de-tafel gesprekken
Er zijn zes rond-de-tafel gesprekken over onderstaande onderwerpen. Op het Congrestival kan je opgeven bij welke gesprekken je aanwezig wil zijn.

  • Wat zouden artsen van mij moeten wíllen weten? ( een jongere in gesprek met artsen)
  • Naar een psycholoog of naar vioolles? (anders doorverwijzen)
  • Pamperen of loslaten? (De rol van ouders in de transitieperiode)
  • Wat brengt bezig zijn met kunst je? (kunstenaars en jongeren in gesprek)
  • Is werk de sleutel tot geluk? (Wat heb je nodig om van betekenis te zijn in de samenleving)
Back To Top