Skip to content

HOCC: Dylan heeft zijn draai gevonden op Rhodos

In de rubriek Humans of Camp COOL stellen we iedere keer een andere deelnemer of buddy aan jullie voor. Deze keer leren we Dylan beter kennen. Dylan is 25 jaar en woont in Vaals bij zijn moeder. Hij is toe aan op zichzelf wonen. Daarom zijn ze op zoek naar een woning, waar ze beiden zelfstandig kunnen wonen. Dylan is een opvallende verschijning. Door zijn postuur, maar meer nog door de blik in zijn ogen die zegt, `ik heb iets te vertellen!`. Jammer dat we dat nu niet kunnen zien door de zonnebril.

In 2019 is Dylan in z’n eentje vertrokken naar Griekenland, om daar een half jaar te werken in een bar. Dylan vertelt daarover: “Daar heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Lieve mensen die me accepteren zoals ik ben. Daar heb ik ook vrienden aan over gehouden, dat was echt een tijd om nooit te vergeten. Ze behandelden me als een normaal iemand en dat vond ik zo fijn. Helaas kon ik dit jaar niet gaan door de coronacrisis, maar volgend jaar ga ik er zeker weer naartoe. Griekenland (Rhodos) is echt m’n tweede thuis geworden.”

In Nederland heeft Dylan gesolliciteerd naar een baan als gastheer in een hotel. Vanwege zijn nierziekte werd hij niet aangenomen. Jammer, de horeca lokte hem wel. “Een paar jaar geleden was ik ontevreden, wilde ik dingen die ik niet kon, maar nu kan ik denken: het leven loopt zoals het loopt.” Via een jobcoach heeft Dylan werk gevonden bij Humanitas. Hij begeleidt jongeren met downsyndroom en krijgt hiervoor ook een opleiding. Hij praat met ze, doet activiteiten samen en is er als ze elkaar ontmoeten. “Dat is zo belangrijk, dat ze elkaar kunnen ontmoeten en gewoon samen kunnen zijn. En ook de vrijheid hebben om te doen wat ze willen. Net zoals ik dat bij Camp COOL heb ervaren.” “Wat vind je zo mooi aan het werken met deze jongeren?”, vroeg ik hem. Dylan antwoordde: “Het geeft me kracht en plezier. Ik kan ze blij maken en liefde geven. Ik herken ook veel. Het je niet geaccepteerd voelen, het buiten gesloten worden, maar ze zijn met alles tevreden, ze klagen nooit.”

Zijn hobby’s zijn koken, schrijven en zijn keeshondje Coockie. Zijn idolen op muziekgebied zijn veelal rappers, zoals Lijpe en Ronnie Flex. Mensen die zich door te gaan rappen aan een negatieve spiraal konden onttrekken. De ZOOM COOL viel bij Dylan dus in heel goede aarde. Hij werd door workshopleider Manu Kersbergen uitgenodigd om mee te doen met een poetry-circle in Tilburg. Ontzettend gaaf, we gaan nog van Dylan horen!

 

 

Back To Top