Skip to content

Camp COOL     Deelnemers     Buddies     Locatie

programma-02
Deelnemers Camp COOL 2009

Camp Cool

Empowerment van jongeren met een chronische ziekte

De wereld gaat voor snel, gezond, perfect. Wanneer je leeft met een chronische ziekte lukt het niet altijd om daar aan te voldoen. Tijdens Camp COOL ervaar je dat jij als persoon ook mee telt, en dat je de dingen die jij hebt geleerd in het leven kunt gebruiken voor jouw toekomst.

Uit de schoolbanken

Het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten, creatief denken, vertrouwen op je intuïtie. Aandacht geven aan anderen, maar ook durven aandacht te nemen. Dit en nog veel meer komt aan bod in een Camp COOL-week, waar je ook nog eens deelneemt aan allerlei toffe workshops. Praatgroep? Stoffig en saai? Echt niet! De letters COOL staan voor Communicatie, Ontmoeting, Ontplooiing, en Lol.

Camp COOL is een coachingsweek met verschillende activiteiten die je op een open manier kennis laat maken met lotgenoten en… met jezelf. Het is vooral een doe-week waarin ruimte is om het met elkaar te hebben over de dingen die je bezig houden. Kortom: je leert wat je wilt leren. Bijzonder is dat er geen volwassen begeleiders zijn, wij werken met een buddysysteem.

Wat gaan we doen?

In een Camp COOL-week volg je verschillende workshops binnen een bepaald thema. Door het deelnemen aan creatieve activiteiten verbaas je jezelf en zie je dat er heel veel te leren is. Bijvoorbeeld hoe jij jezelf kunt onderscheiden van de rest en om voor jezelf op te komen. Maar bovenal is een week op Camp COOL gewoon heel erg gezellig.

Een hele week samen optrekken en verantwoordelijkheid nemen zal niet altijd zonder slag of stoot gaan. Daarom is er elke avond om 20.00u buddy-overleg: ook als het lijkt alsof er niets te overleggen is. Twee personen van de organisatie (‘opperbuddies’) leiden dit gesprek. Ze luisteren wat jullie te vertellen hebben, stellen vragen en proberen jullie op weg te helpen om oplossingen te zoeken als dat nodig is.

Benieuwd naar wie je tegen kan komen tijdens Camp COOL? Neem eens een kijkje bij onze ambassadeurs of bij de Humans of Camp COOL!

Back To Top